2015-11-15 12:07:10• hírek • Kocsis Zoltán

Részeg apa kamasz fiával vitette haza magát – autóval

Megdöbbentő butaságot követett el egy Szatmár megyei apa, aki amellett, hogy saját bűnlajstromát is tetézte, még saját fiát is bajba keverte! A rendőrség pénteken és szombaton összesen 37 autót bírságolt meg.

Jó esetben ittas vezetés büntetésével megúszta volna felelőtlenségét az apa, ám ő átadta személygépkocsija kormánykerekét alig 16 éves fiának. A közlekedési rendőrök Alsószoporon állították meg a járművet és meglepetten állapíthatták meg, hogy a járművet egy kiskorú vezette. Az apja pedig mellette ült az anyósülésen. Részegen.

Az apa azzal próbálta menteni a menthetőt, hogy azt állította: Krasznabéltek és Szakasz között ő vezetett, csak az utolsó két kilométeren adta át a kormányt fiának! A láthatóan ittas férfit a rendőrök alkoholtesztnek vetették alá, az eredmény pedig egyértelmű volt: 0,71 mg/l alkoholszintet jelzett a szonda kifújt levegőben.

Az apának így ittas vezetés vádpontja mellett azért is felelnie kell majd a bíróságon, amiért jogosítvánnyal nem rendelkező személyt engedett vezetni. De eljárás indult 16 éves fia ellen is, mivel vezetői engedély nélkül vezetett közúton...

Nem ő volt az egyetlen autós, aki jogsi nélkül vezetett és lebukott: a 34 éves Lucian Z. gépkocsiját a Károlyi úton állították meg. Kiderült, jogosítványát a hatóság korábban felfüggesztette.

Pénteken és szombaton a rendőrség összesen 37 autóst bírságolt meg: 14-en nem használták a biztonsági övet, ketten szabálytalanul előztek, 16 esetben nem tudták bemutatni a kért okiratokat, 23 jármű esetében pedig műszaki hiányosságok merültek fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: